2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Bestellingen worden dinsdag verzonden.

Shop nu online! Bestellingen worden bij u thuis bezorgd door PostNL of onze eigen bezorgdienst.

Search

Gispen meubels

Gispen staat voor duurzaam, functioneel en doordacht design. Het Dutch Design label specialiseert zich al meer dan 100 jaar in het creëren van omgevingen die een positieve invloed hebben op de mensen die er wonen, werken en leven. Gispen Classics & Today laat u graag kennismaken met een indrukwekkend aanbod Gispen meubels.

Historie van Gispen meubelen

Het van oorsprong Rotterdamse merk Gispen werd in 1916 opgericht door Willem Hendrik Gispen (1890 – 1981), die later uitgroeide tot een van de meest succesvolle Nederlandse industrieel ontwerpers. Hij ontwikkelde zich als ontwerper in een periode waarin de focus in de interieurwereld geleidelijk steeds meer op functionaliteit kwam te liggen. Deze transitie is zichtbaar in de combinatie van subtiele epicurische accenten en strakke, moderne belijningen in het Gispen meubilair. In de beginjaren verwierf Gispen voornamelijk bekendheid vanwege zijn lichtarmaturen. Tegenwoordig staat het merk echter vooral bekend vanwege het stalen buis meubilair uit de jaren dertig. Sinds W.H. Gispen zich in 1971 terugtrok uit het bedrijf, ligt de focus vooral op zakelijke interieurs. De Gispen meubelen uit de twintigste eeuw blijven echter onverminderd populair. Gispen wordt tot op de dag van vandaag nog geprezen vanwege de ongekende functionaliteit van zijn designs.

Ons aanbod Gispen meubels

Gispen Classics & Today is sinds 2015 officieel dealer van Dutch Originals. Deze fabrikant vervaardigt Gispen Classics collectie, waarvan de meubelen door W.H. Gispen zelf werden ontworpen. Daarnaast produceert Dutch Originals de Gispen Today collectie; deze bestaat uit door W.H. Gispen geïnspireerde ontwerpen, gemoderniseerd door toonaangevende hedendaagse ontwerpers zoals Richard Hutten. U kunt bij ons terecht voor alle denkbare Gispen meubels, waaronder banken, fauteuils, eettafels en eetkamerstoelen. Ook voor Gispen verlichting en woonaccessoires bent u bij Gispen Classics & Today aan het juiste adres.

Neem op uw gemak een kijkje in ons online aanbod of kom langs bij onze showroom!